24 Nisan 2012 Salı

Evlilik hırsı, evde kalma fobisi

 
    Ben anlamıyorum nedir bu evlilik korkusu? Dünyaya taş gibi bir hatun olarak gelmişsin neden evlenmeyesin ki? Bence insanın hayat gayesi ''evlenmek'' olmalı. Kariyer, evlilik ardından iki de çocuk yaptın mı oh mis. Benim idealim bu yani. Hepsini aynı anda nasıl yaparım bilmiyorum ama evde kalacağıma umutsuz ev kadını mod: on olurum daha iyi. Evlenmiş olurum en azından.
    Erkekler bu konuda daha da ballı. Memlekette hatun daha fazla. Dolayısı ile seç, beğen, al.
    Evlilik korkusunun dışında bir de evde kalma korkusu var. Aha da ben. Tam anlamıyla ben yani. Ve sorun şu ki genelde evde kalma korkusu olanlar evde kalıyor. Nedenini çözemedim. Ne kadar çok damat adayı istersen evren seni o kadar çok yanlış anlıyor ve sen tek bir erkek sineğe bile muhtaç kalabiliyorsun. Detaylar bundan ibaret. Şimdi beni evde kalma korkum ile yalnız bırakın!

11 yorum:

Zelis Kurt dedi ki...

evde kalma korkussu feci bir duygu olsa gerek.ama insan istemediği bir insanlada evlenmiş olmak için evlenmemeli bence.yani bekar da kalınabilir

http://kelebekkizim.blogspot.com/

DG dedi ki...

Sevdiğin biri ile evlenmemek, evde kalma korkusundan çok daha berbat bir duygu olsa gerek. Bilmiyorum. Hiç evlenmedim :D

deeptone dedi ki...

ne komik yazmışsın.
:)
hoşgeldiiin.
:)

DG dedi ki...

Teşekkür edeeeerim :) Sen de hoş geldin :))

~♡ηυяѕαℓкιмι™ dedi ki...

:) Biliyor musun, evlenmek farz ve insan evlendiğinde çok büyük sevap ve mükafatlara nail olur..
Evlilik zor ama gerçekten kerametli bir iş, insan belki çok korkuyor, belki de gözü kapalı evleniyor ama her şeye rağmen evlilik zor ama güzel bir meziyet..
Kalmazsın evde merak etme :)

DG dedi ki...

Ay ağzından bal damlıyor valla :D Ne güzel şeyler söylüyorsun öyle. Bak, eğer evlenirsem söz nikah şahidim sen olacaksın :))

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Evlenmeden önce böyle sanılıyor ama hiçbirşey dışarıdan göründüğü gibi değil.Özgürlüğüm kısıtlandımı işler değişir benim için.Kısacası aklı olan evlenmez.:))

DG dedi ki...

Bekarlık sultanlıktır tabi ama bir yere kadar. Bu durumu en iyi evlenenler bilir ama ben o duyguyu yaşamandan bu dünyadan göçüp gidersem içimde ukde kalır :))

gül çizerim :)) dedi ki...

bloğunu yeni keşfettim ve çok beğendim... Evde kalma konusuna gelince 30una aylar kalan bir bayanım ama hiç öyle bir korkum yok. Etrafımda diretmeler var ama yapacak birşeyde yok kafama yatmayan biri ile evlenip 1 yıl sonra boşanmaktansa evlenmemek daha iyi arkadaşım.

gül çizerim :)) dedi ki...

ayrıca banada beklerim
sevgiler

DG dedi ki...

öncelikle teşekkür ederim :) evlenip boşanmak çok daha kötü tabi ki. benim düşüncelerime tecrübe eklenmemiş durumda. sanırım aramızdaki fikir farkı bundan kaynaklanıyor :))